وبگاه شخصی حمیدرضا حسین خانی

در این وبگاه تجربیات شخصی حمیدرضا حسین‌خانی در رابطه با هوش مصنوعی و روباتیک، علم داده، مهندسی نرم‌افزار و علوم کامپیوتر قرار میگیرد

وبگاه شخصی حمیدرضا حسین خانی

در این وبگاه تجربیات شخصی حمیدرضا حسین‌خانی در رابطه با هوش مصنوعی و روباتیک، علم داده، مهندسی نرم‌افزار و علوم کامپیوتر قرار میگیرد

وبگاه شخصی حمیدرضا حسین خانی

حمیدرضا حسین‌خانی، دانش آموخته مهندسی نرم‌افزار از دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی و کارشناسی ارشد هوش مصنوعی و رباتیک از دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات است.
او از سال ۹۲ به عنوان مهندس نرم‌افزار وارد صنعت شد و همکاری با استارتاپ‌های خوش‌نام و در حال رشدی مثل ایران‌اپس، دیجی‌کالا، دیجی استایل، اسنپ و بامیلو، در سمت‌های مختلف مهندسی، مدیریت و مشاوره را در کارنامه‌ی خود دارد.
وی بیش از ۱۰ سال از سوابق حرفه‌ای خود را مشغول تدریس در کارگاه‌های مختلف برنامه‌نویسی، رباتیک و هوش مصنوعی در مدارس، پژوهش‌سرا‌ها، دانشگاه‌ها و همین‌طور آموزشگاه‌هایی چون لایتک دانشگاه صنعتی شریف، هواپیمایی هما و شبکه ملی مدارس ایران (رشد) بوده و همین‌طور منتور تعداد زیادی از تیم‌های شرکت‌کننده در مسابقات مختلف برنامه‌نویسی، رباتیک و روبوکاپ و همچنین داور و برگزار‌کننده اولین دوره‌ی مسابقات دانش‌آموزی برنامه‌نویسی موبایل در دانشگاه صنعتی شریف (Nadcup 2016) است.

او در حال حاضر استاد درس کارگاه کامپیوتر در دانشگاه صنعتی شریف و از نمایندگان بنیاد جهانی School of AI در ایران است که در زمینه ترویج و آموزش هوش مصنوعی به دانشجویان و استارتاپ‌ها فعالیت می‌کند.

آخرین نظرات

دستنوشته شماره 3: سرویس وب (Web Service)

دوشنبه, ۲۱ مهر ۱۳۹۳، ۱۱:۵۳ ب.ظ

خیلی از اپلیکیشن های موبایل، به ویژه بازی ها، آفلاین اند. یعنی برای عملکرد خود نیازمند اتصال به اینترنت نمی باشند. با این حال تعداد زیادی از اپلیکیشن ها نیز (مانند اپلیکیشن های خبری) آنلاین اند و اطلاعات خود را از طریق شبکه اینترنت دریافت می کنند. در این گونه اپلیکیشن ها، داده ها در جایی خارج از اپلیکیشن (درون سرور های مخصوص) ذخیره و پردازش می شوند و نقش اپلیکیشن موبایل فقط نمایش آن داده ها به کاربر و ارسال درخواست های کاربر به بخش سرور می باشد.

به عبارت دیگر، برای تغذیه اپلیکیشن آنلاین، تعدادی "سرویس وب" درون یک (یا چند) "سرور وب" توسط "برنامه نویسان وب" ایجاد میشود. از طرفی برای ارتباط موبایل با این Web Service ها، تعدادی API وب در اختیار برنامه نویس موبایل قرار میگیرد. اپلیکیشن موبایل از طریق این API ها با Web Service ها ارتباط برقرار کرده و داده های لازم را (در بستر اینترنت) دریافت می کند. معماری های بسیاری برای ایجاد API های سرویس های وب وجود دارد. مثلا SOAP، REST و ...
اما ساده ترین (و شاید مناسب ترین و پر کاربردترین) معماری برای ایجاد API های وب، معماری REST می باشد. به API های ساخته شده با این معماری، API  های RESTful می گویند. تسلط به ایجاد API های RESTful از مهم ترین نیاز های برنامه نویسان وب در این روز هاست.

ارتباط با API های RESTful از طریق پروتکل HTTP صورت می گیرد و این یکی از دلایل سادگی و عمومیت این معماری نسبت به سایرین است. برای دریافت اطلاعات با این معماری کافیست یک درخواست HTTP با متد GET به API مربوطه ارسال شود. برای تغییر اطلاعات سرور نیز از متد های دیگر HTTP چون POST، UPDATE و DELETE استفاده می شود. اطلاعاتی که از سمت API برای موبایل ارسال می شوند، در واقع یک فایل متنی با فرمت JSON اند. فرمت JSON فرمتی شبیه به XML است که هم توسط انسان قابل خواندن و فهمیدن است و هم توسط کامپیوتر. کامپیوتر برای خواندن و فهمیدن یک فایل متنی با فرمت JSON باید آنرا تجزیه (Parse) کند. در دستنوشته بعدی در مورد تجزیه کردن فایل های JSON توضیحاتی ارایه خواهد شد.
امیدوارم مطالب مذکور مفید واقع شود.
پایان دستنوشته شماره 3

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۳/۰۷/۲۱
حمیدرضا حسین خانی

نظرات  (۱)

مطالب دست نوشته شما  برای برانامه نویسی اندروید خیلی مفید هستند.منتظر دست نوشته های بعدی شما هستیم.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی